Gelukkig ging onze vlucht gewoon naar Trapani op Sicilië ! De reis was mooi net zoals het weer. Het was ook een vermoeiende reis. Dit kwam vooral doordat het verkeer daar chaotisch is vooral in de steden. Ook de Sicilianen zijn een druk volkje vooral in de vroege avond. Het lijkt wel of iedereen dan de straat op gaat.

Per locatie zal ik onze ervaring doorgeven, misschien hebben anderen daar wat aan.

We zijn gestart in Trapani, vliegveld Daar hebben we een auto gehuurd via Sunny cars . SicilybyCar. We bleken nog een extra verzekering te moeten afsluiten voor het zonodig wegslepen van de auto.. De auto, een Nissan Micra was prima.

Daarna zijn we doorgereden naar Scopello, een schattig klein plaatsje bij het reservaat van Zingaro Mooi hotel , Baglio dello Zingaro Heel rustig ook , alleen blaffende honden s nachts..

Volgende dag gewandeld in het natuurgebied , heel mooi, gelukkig hadden we onze bergschoenen aan.

Daarna door naar Palermo, waar je beter niet met de auto kunt rijden Via onze B&B Sky Sleeping hadden we een lokale parkeergarage gekregen Moesten onze sleutels van de auto afgeven, bleek normaal daar te zijn… De garage was zo klein en vol dat ze steeds de auto’s moesten verzetten. B&B was moeilijk te vinden maar verder prima met mooi uitzicht op de oude stad Palermo is een drukke maar ook mooie stad. Zouden zelf vanwege het verkeer niet meer in Palermo zelf gaan zitten

Volgende dag via de noordkust naar het westen gereden Gestopt in Cefalu , een mooi badplaatsje aan de noordkust. De autotocht van Cefalu naar St Agata di Militello over de SS 113 was erg mooi.

2 nachten overnacht in Giardino di Sicilia in kleine stenen iglo’s in een boomgaard. Heerlijk rustig met heerlijke maaltijden s avonds, heel gemoedelijk en huiselijk. Adres is vermeld in het ANWB gidsje van Sicilie maar dit wisten ze zelf nog niet.. De volgende dag door het binnenland gereden en gewandeld.

De dag erop eerst langs de kust naar het westen en daarna dwars door het binnenland naar Catania. Dit was een erg lange tocht. Afgezien van het bezoek aan Taormina, te weinig tijd…

2 nachten in Catania, in B&B Ottomood. Ook weer een prima B&B, met zelfs een garage met aparte boxen om de hoek waar we tegen betaling onze auto veilig konden parkeren. Catania is ook een mooie stad, het centrum is wel kleiner dan Palermo en minder imponerend. Ook Catania is echter een drukke stad waar het lastig rijden is. Misschien daardoor ook niet aan te bevelen met de auto

Hierna naar de Etna , zuidelijke helling Heel imponerend deze vulkaan ! We zijn tot de grote parkeerplaats gegaan, hogerop had weinig nut, het was te bewolkt. Bovendien hadden we weinig tijd.

Zijn via de snelweg naar Siracusa gereden. Overnachting in B&B Nostos Prima verblijf, parkeren moeilijk, moesten onze auto een paar straten verderop openbaar parkeren. Siracusa heeft een mooi klein centrum, is gemakkelijk in een middag en avond te zien.

Volgende dag via Noto ( supertoeristisch, beetje te.. ) naar Ragusa, hotel la Dimora di Piazza Carmina. Een mooi hotel op een kerkplein, auto kon voor de deur Leuke oude stad vooral vanwege de erg mooie ligging. Erg lekker gegeten in een kleine trattoria op aanbeveling van het hotel.

Volgende dag naar Agrigento, bekend vanwege de oude Griekse tempels. B&B la Passeggiata di Girgenti B&B zag er prima uit maar lag in een druk deel van de nieuwe stad.Tot diep in de nacht erg veel herrie van muziek buiten, bijna niet geslapen. Oude stad viel ook tegen. Zouden 2 nachten blijven maar hebben s nachts ander verblijf geboekt voor de volgende nacht.

Volgende dag eerst naar de Griekse tempels, wel heel apart en uniek zo in Italie.

Daarna door naar Marinella di Selinunte, Agrisicilia Relax Mare. Heerlijk rustig in een mooie olijfboomgaard met heel vriendelijk gastgezin. Zee op 5 a 10 min rijden in rustige badplaats. Aan te bevelen !

De volgende dag naar Marsala Mooie tocht door het binnenland ook weer via lokale wegen. Deze keer geen druk verkeer.

Via Erice een mooi oud stadje met een prachtige ligging en zodoende mooie vergezichten.

Laatste overnachting in Marsala, in B&B Storie di Mare De stad zelf is niet bijzonder, maar het B&B erg charmant met aparte verblijven en een balkonnetje. Ideaal om snel bij Trapani te komen de volgende dag.

Hopelijk heb je zo een goede indruk van onze reis gekregen En mogelijk wat tips voor andere Siciliegangers.

Met vriendelijke groeten, Jack Couwenberg en Marian van der Heijden